قوانین حاکم بر سیستم دوربین مداربسته

سیستم امنیتی و نظارتی

نصب دوربین مداربسته در حالت عادی جرم محسوب نمی شود،حالت عادی یعنی در مکان هایی که خصوصی و امنیتی نیست، با استناد به این ماده ، اصل ۲۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی‏، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس‏، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون‏.بنابراین استفاده از هرگونه دوربینی تا زمانی که نقض حریم خصوصی امنیتی و قضایی تلقی نشود مجاز است.

ماده 41- از منشور حقوق شهروندی  کنترل‌های صوتی و تصویری خلاف قانون در محیط‌های کار، اماکن عمومی، فروشگاه‌ها و سایر محیط‌های ارائه خدمت به عموم، ممنوع است.

اصل ۲۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران: حیثیت‏، جان‏، مال‏، حقوق‏، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که‏ قانون تجویز کند.

مطابق نظریه مشورتی شماره 1484/91/7 مورخ 1391/07/18 اداره کل حقوقی قوه قضائیه، نصب دوربین در قسمت های مشاعی با تصویب مجمع عمومی یا هیأت مدیره در مجتمع ها فاقد اشکال قانونی است، لکن نصب دوربین به وسیله ی ساکن یک آپارتمان در قسمت مشاعی غیرقانونی بوده و مالک یا مالکین دیگر چنانچه اقدام مذکور را منافی حقوق خود بدانند، می توانند به مراجع ذیصلاح جهت اقدام مقتضی و برچیدن آن مراجعه نمایند. با این وجود لازم هست به طور کتبی در آپارتمان ها نامه ای جهت تایید و رضایت در زمینه نصب دوربین مداربسته به امضا ساکنین برسد.

در ادامه موارد فوق شما به عنوان نصاب یا مهندس یا شخصی که فروش کالا را به عهده دارید بایستی مشتری را از این موارد مطلع کنید چنانچه ساختمانی که شامل چند طبقه و ساکنین متعدد دارد اقدام به نصب دوربین مداربسته کرد مدیر ساختمان یا شخصی به عنوان نماینده امضا  حداکثر ساکنین را جمع آوری کند تا مشکل حقوقی پیدا نشود.

ضمنا برای شما نصاب عزیز توصیه اکید میگردد پس از هر نصب و تحویل نامه ای از مشتری خود مبنی بر تحویل تمام و کمال پروژه به همراه واگذاری رمز و پسور دریافت کنید تا مشکلات حقوقی در آینده نداشته باشید،تا شخصی از باب اتهام به اینکه شما استراق سمع یا مزاحمت داشتید را نتواند به محکمه ببرد.

دوربین مدار بسته یا  CCTV

cctv مخفف کلمه closet circuit television  است، و به دوربین هایی اطلاق می شود که برای نظارت بر اماکن و جاهای مختلف استفاده می شوند. امروزه دوربین های مدار بسته بصورت بسیار گسترده ای  در اکثر اماکن و فروشگاه ها به چشم می خورند، که بسته به شرایط محیطی در انواع مختلفی از جمله فضای باز و یا سقف دار ساخته می شوند. این دستگاه به عنوان سیستم امنیتی و نظارتی مورد استفاده قرار می گیرد.

دوربین مداربسته

یک نمونه دوربین مداربسته

تعریف دوربین مدار بسته

دوربین مدار بسته دستگاهی است که در جای ثابتی نصب می شود و اطلاعاتی مانند تصاویر و فیلم در اختیار ما قرار می دهد، که البته این اطلاعات در بستری کاملا امن و به دور از دسترس عموم، به دستگاه هایی مانند کامپیوتر ، گوشی و … ارسال می گردد و قابل مشاهده و اشتراک گذاری هستند، که به همین دلیل این دوربین ها را با نام مدار بسته (closed circuit) می خوانیم، زیرا اطلاعات توسط یک مدار بسته فقط به محلی ارسال می‌شود که تعریف ‌شده است و هیچ کس قادر نیست از اطلاعات آن آگاه شود.

چرا دوربین مداربسته

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی در دوربین ها مردم بیشتر از قبل از دوربین های مداربسته برای حفظ  و برقراری امنیت در محل مدنظر خود استفاده می کنند. تنوع در عملکرد، کارآیی و ظاهر این سیستم ها باعث شده تا هر شخصی بتواند با مشاوره از یک فرد متخصص  به آسانی دوربین متناسب با نیاز خود را تهیه و نصب کند.

در اینجا می خواهیم بپردازیم به انواع دوربین های مداربسته، اهمیت و کاربردهای آن

یک سیستم مدار بسته از 4 قسمت کلی و مجزا تشکیل شده:

سیستم امنیتی و نظارتی

تجهیزات دوربین مداربسته

1.ادوات دیداری (دوربین ها)

2.بستر انتقالی        (که انتقال تصاویر به دو روش آنالوگ و دیجیتال مقدور است.)

3.مرکز کنترل هوشمند ( مغز هوشمند)

4. مونیتورینگ  

آشنایی با انواع دوربین های مداربسته

 

 دوربین‌های مداربسته از لحاظ نوع کاربرد و شکل ظاهری شان نامگذاری می شوند.

 

انواع دوربین ‌مداربسته:

🔹 بولت

🔹 دام

🔹 صنعتی یا BOX  

🔹 ۳۶۰ درجه یا Fish Eye

🔹 لامپی یا  bulb

🔹 مکعبی یا Cube

🔹 مینیاتوری یا پین هول (مخفی)    

🔹 دوربین بولت (Bullet)

اصطلاح Bullet به معنی گلوله یا فشنگ است، که دلیل این نامگذاری برای این دوربین ها این است که مثل گلوله تفنگ و استوانه مانند هستند. این دوربین ها جزء پر کاربردترین نوع دوربین ها هستند، که از آنها به دلیل مقاومت و استقامت بالای دوربین بالت در برابر نفوذ آب و رطوبت و … اغلب برای فضاهای باز یا شرایط سخت آب و هوایی استفاده می شود، مانند پارکینگ ها و محیط های صنعتی یا مجتمع های مسکونی. این دوربین ها قابلیت دید در شب متفاوتی دارد که درکاتالوگ دوربین ذکر شده و برحسب  نوع لنز یعنی ثابت یا وریفوکال بودن آن زاویه دید متفاوتی رقم می زند. این دوربین ها معمولا بر روی دیوار نصب می شوند. زاویه دید این دوربین ها به راحتی توسط اشخاص قابل تشخیص است، به همین دلیل برای طلافروشی و فروشگاه ها مناسب هستند.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین بولت

🔹 دوربین دام (DOME)

دام (DOME) به معنای گنبد است. دوربین مداربسته دام به معنی دوربینی هست که به شکل گنبد و به صورت نیم دایره است. که به دلیل ظاهر ظریف تر و شکل بدنه برای محیط های مسقف و حتی منازل مانند فروشگاه ها و فضای داخلی ادارات مناسب تر هستند. این دوربین ها، به سقفی هم معروف هستند.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته دام

 🔹 دوربین صنعتی یا BOX 

اصطلاح باکس به معنی جعبه است. این دوربین ها بدنه ای معمولا مستطیلی شکل و پلاستیکی دارند و به دلیل قابلیت تنظیم با انواع پایه ها و کاورها و دارا بودن توانایی نصب لنزهای مختلف که بیشترین انعطاف پذیری را از نظر زاویه دید خواهند داشت، می تواند در تمامی فضاهای اداری، مسکونی، صنعتی ویا تجاری مورد استفاده قرار گیرند. این دوربین ها همچنین قابلیت تنظیم خودکار و دستی مقدار نور و رنگ را دارند.  به صورت کلی در صورت نیاز به داشتن دوربینی با زاویه دید کمتر از بیست و پنج درجه استفاده از دوربین های باکس بهترین گزینه خواهد بود.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین باکس

🔹 دوربین ۳۶۰ درجه یا Fish Eye (چشم ماهی)

دوربین  fish eye یا چشم ماهی که به دلیل  زاویه دید گسترده ای(360 یا 180 درجه) که دارد عملکردی شبیه به چشم ماهی دارد و به همین دلیل به این نام شناخته شده است و به آنان دوربین پانوراما هم گفته می شود. بدنه ی این دوربین ها از جنس پلاستیک ساخته شده و به شکل مثلثی یا دایره ای با سطحی صاف که در کف آن است ساخته می شوند، که برای نصب بر روی سقف مناسب است. از این دوربین ها باید در فضای داخلی استفاده کرد، زیرا ضد آب و مقاوم نیستند. این دوربین ها کاربرد گسترده ای دارند و می توانند در محیط های وسیع، زاویه دید بسیار مناسبی در تمام جهت ها به وجود آورند.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته فیش آی

🔹 دوربین چرخشی یا اسپید دام ( Speed Dome)

این نوع دوربین ها جزء قوی ترین دوربین های مداربسته، جهت کنترل تردد و بررسی جزئیات است. دوربین اسپید دام با نام های دوربین گردان، دوربین (PTZ Pan Titl Zoom) در بازار معروف است. این دوربین ها از نظر شکل ظاهری شبیه دوربین های دام هستند، اما با این تفاوت که قابلیت چرخش دارند و بسیار پیشرفته تر هستند.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته اسپید دام

🔹 دوربین لامپی یا  bulb

همانگونه که از نام آن معلوم است، این دوربین به شکل یک لامپ معمولی ساخته شده است و بدون اینکه کسی متوجه شود، تصویربرداری می کند. قرار دادن یک دوربین مداربسته لامپی در یک مکان می تواند کافی باشد، زیرا این دوربین ها قابلیت تصویربرداری از تمامی زاویه ها (360 درجه) را دارد.  از ویژگی های آن می توان به غیرقابل تشخیص بودن آن ها اشاره کرد از آنجا که این لامپ ها ظاهری کاملا مشابه با لامپ های معمولی را دارد، که با استفاده از آن ها می تواند مجرمان زیادی را در تله انداخت.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته لامپی

نکته! مراقب دوربین  های لامپی باشید! دوربین مخفی لامپی نوعی از دوربین مداربسته که شکل لامپ است و در بسیاری ا زموارد توسط افراد قابل تشخیص نیست و با لامپ های ال ای دی جدید اشتباه گرفته می شود.

🔹 مکعبی یا Cube

دوربین مکعبی یا کیوب با اندازه ای بسیار کوچک و ارزان با امکانات بالا هستند. این دوربین ها همه امکانات را در قالب یک دوربین ارائه می دهد. این دوربین باید در محیطی خشک و دارای تهویه مناسب نصب شود.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته Cube

🔹دوربین مینیاتوری (مخفی)

این نوع دوربین ها که رایج ترین نوع دوربین مداربسته هستند و به عنوان دوربین مخفی استفاده می شوند و ویژگی آنها سایز کوچک آن ها است. این دوربین ها دارای لنز ثابت اند و معمولا فاقد دید در شب هستند و باید نور محیط مناسب باشد. معمولا از این نوع دوربین ها در محیط هایی که نیاز به دید نامحسوس باشد، استفاده می شود.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته مخفی

از نظر قانون نصب دوربین در مشاعات!

مطابق نظریه مشورتی شماره 1484/91/7 مورخ 1391/07/18 اداره کل حقوقی قوه قضائیه، نصب دوربین در قسمت های مشاعی با تصویب مجمع عمومی یا هیأت مدیره در مجتمع ها فاقد اشکال قانونی است، لکن نصب دوربین به وسیله ی ساکن یک آپارتمان در قسمت مشاعی غیرقانونی بوده و مالک یا مالکین دیگر چنانچه اقدام مذکور را منافی حقوق خود بدانند، می توانند به مراجع ذیصلاح جهت اقدام مقتضی و برچیدن آن مراجعه نمایند.

 مجوز نصب دوربین مداربسته

▲نصب دوربین مداربسته در مکان های عمومی توسط مرجع قانونی ، در محل کار توسط کارفرما و در محوطه های بدون منع قانونی نیازی به مجوز ندارند.

▲اما  بعضی از اماکن به دلیل قرار گرفتن در مکان های نظامی، استراتژیکی و… نیاز به مجوزدارد.

▲مقصود از نصب  کردن دوربین مداربسته حفاظت و نظارت  از آن محل است. پس بعد از ارائه شکایت نسبت به تخریب، تهدید و یا خطرات امنیتی، ضرورت نصب دوربین مداربسته را بیان کنید.

▲برای دریافت مجوز جهت نصب دوربین مداربسته می توان از مراجع قضایی یا نیروی انتظامی  موجود در محل اقدام کرد.

اهمیت و مزایای استفاده از سیستم های نظارتی در اماکن و فروشگاه ها

1.تعقیب خودکار(Auto tracking) افراد توسط دوربین مدار بسته

این قابلیت در دوربین های گردان پشتیبانی می شود. در این حالت، دوربین تنظیم می شود که در هنگام تشخیص افراد یا اجسام مختلف به حرکت درآمده و سوژه موردنظر را تعقیب و با هشدار صوتی دوربین گردان اعلام می کند. با استفاده از این قابلیت می توانید دوربین را به حال خود رها کرده و فقط نظاره گر ردیابی سوژه ها باشید. البته در برندهای سطح پایین این قابلیت هنگام افزایش سوژه ها درست کار نمی کند و ممکن است کاربردی نباشد. ولی با وجود نرم افزارهای پیشرفته مدیریت تصاویر این خطاها تا حد زیادی کاهش یافته است.  و می توان صدها منطق شرطی برای دوربین تعریف کرد.

سیستم امنیتی و نظارتی 

دوربین مداربسته با قابلیت تعقیب خودکار

2. استفاده دوربین مداربسته در هنگام وقوع حادثه یا هر مشکلی در کارخانه ها

در هر مکانی از جمله کارخانه ها و شرکت های مختلف در صورت بروز مشکل یا حادثه ای از قبیل آتش سوزی یا خرابی دستگاه ها و … علت وقوع حادثه که خطای انسانی بوده یا …، و یا آسیب هایی که به کارکنان یک شرکت یا کارخانه وارد می شود را می توان توسط دوربین مدار بسته به طور کامل ضبط و به عنوان سند استفاده کرد.

3. جلوگیری از سرقت و دزدی اموال در منازل و …   

متاسفانه این روزها شاهد ویدئوهای زیادی از دزدی های منازل هستیم که نشان می دهد آمار سرقت بالا رفته و همین موضوع باعث اهمیت بیشتر نصب سیستم های  حفاظتی می شود. برای جلوگیری از سرقت و دزدی اموال، نصب دوربین مداربسته و دزدگیر در منازل و … که البته باید به گونه ای نصب شود، که در معرض دید عموم و سارقین قرار گیرد، ولی امکان دسترسی و تخریب آن ها توسط افراد متفرقه وجود نداشته باشد، که یکی از بهترین راهکارها است.

چند نکته برای نصب دوربین مدار بسته:

📌 سارقین سریع ترین و راحت ترین راه را برای ورود به منازل انتخاب می کنند، مثل درب ورودی و پنجره های رو به خیابان و … که نصب دوربین مشرف ورودی ساختمان از واجبات است.

📌 اگر ساختمان حیاط  و حیاط خلوت دارد و وسایل ارزشمند مانند خودرو و موتور و دوچرخه در آن است، حتما از دوربین های مناسب استفاده شود.

📌پارکینگ مجتمع ها که سارقین برای ورود به منازل استفاده می کنند یا صرفا جهت  سرقت ماشین ها، باید ورودی پارکینگ با دوربین پوشش داده شود.

نکته: 1. دوربین ها را تا حد امکان در دید افراد و بصورتیکه در دسترس نباشند قرار دهید، خیلی وقت ها همینکه سارق بفهمد که محل موردنظر تحت نظارت دوربین است از تصمیم خود منصرف می شود.

  1. نصب سیستم دزدگیر به عنوان عامل بازدارنده برای اماکنی مانند مغازه ها و منازل اولویت دارد و ترکیب آن با دوربین مداربسته می تواند امنیت محل شما را تا حد زیادی تأمین کند.

      3 . پیشنهاد می شود این دو سیستم به صورت جدا و مستقل از هم نصب شوند تا در صورتیکه هر کدام دچار ایراد فنی شد سیستم امنیتی ما کاملا مختل نشود.

4. تشخیص اشیاء گم شده عملکرد این تکنولوژی به این شکل خواهد بود که مثلا برای محیطی که رفت و آمد و تردد در آن نیست و اشیائی که در آن وجود دارد برای شما با اهمیت است و از جای خود نباید حرکت داده شود، دوربین را روی آن قسمت تنظیم می کنید. با استفاده از دستگاه برای هر یک از وسایل یک خط  و هاله مرزی برای تشخیص آن شیء ارزشمند مشخص می کنید. با این کار دستگاه توانایی این را دارد که بفهمد هر کدام از این خط ها یک شیء است که  باید دستور روشن شدن زنگ  خطر (آلارم) را  در صورت تغییر در تصویر را به آژیر بدهد. از این تکنولوژی در اماکن و موزه ها  که در آن وسایل و اشیاء  باارزش و قیمتی  نگهداری می شود مورداستفاده قرار می گیرد.

5. قابلیت تشخیص چهره یا Face Detection

قابلیت تشخیص و شناسایی چهره از جذاب ترین و کارآمد ترین قابلیت های دوربین مداربسته است که در خیلی از موارد امنیتی که پیش می آید می تواند کمک خیلی زیادی به پیگیری و حل آن مشکل کند. از چهره افراد تصویربرداری کرده و تصویر آن را ذخیره می کند. که فرآیند شناسایی و تطبیق چهره  فرد هنگام استفاده از دوربین تشخیص چهره توسط عامل انسانی انجام می شود.                                                                    

6. قابلیت کاربردی تشخیص حرکت(Motion detection)قابلیتی گفته می شود که دوربین مداربسته می تواند هر تغییر یا حرکتی از طریق بررسی تغییرات به وجود آمده در تصویر را تشخیص دهد. برخی دوربین های بی سیم می توانند تمامی سوژه های در حال حرکت را تشخیص و آنها را دنبال کنند.همچنین این دوربین ها در زمان تشخیص حرکت یک هشدار به همراه ویدیو کوتاهی از سوژه در حال حرکت به گوشی شما ارسال می کند. ( حتی بدون احتیاج به حافظه جانبی) این توانایی نقش مؤٍری در جلوگیری از سرقت و حادثه ایفا می کند.

سیستم امنیتی و نظارتی
دوربین با قابلیت تشخیص حرکت

7.پیدا کردن خودرو سرقتی به وسیله بررسی دوربین های مداربسته

که در این روش مالکان خودرو می توانند با چک کردن دوربین های مداربسته در پارکینگ منزل و کسبه های محله اطلاعات سودمندی را درباره زمان سرقت و ویژگی های شخصیتی سارق کسب کنند. بهتر است بدانید در خصوص دسترسی به فیلم دوربین های مداربسته ضرورت دارد، مجوز دسترسی را از مراجع قانونی کسب نمایید. اکثر مراکز خرید، مراکز اداری و ساختمان های مسکونی از قرار دادن فیلم های ضبط شده دوربین مداربسته در اختیار تقاضاکننده بدون مجوز رسمی پلیس آگاهی امتناع می کنند.

8.دوربین های تشخیص و ثبت پلاک وسایل نقلیه( پلاک خوانی) 

دوربین کنترل ترافیک یا ثبت تخلف، نوعی دوربین مداربسته است که در حاشیه یک مسیر و در بالای آن یا داخل خودروی پلیس نصب شده و وظیفه ثبت تخلفات رانندگی، شامل سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، استفاده غیرمجاز از خط ویژه اتبوس، ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک را برعهده دارد.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته ترافیکی

انواع دوربین ترافیک شامل:

 📍 دوربین کنترل خط ویژه اتبوس: که این دوربین شماره پلاک وسایل نقلیه غیرمجاز را تشخیص و ثبت می کند.

 📍دوربین چراغ قرمز: هم نوعی دوربین مداربسته است که عکس وسایل نقلیه ای را که از چراغ قرمز عبور می کنند را ثبت می کند.

 📍دوربین کنترل سرعت: این دوربین جهت مقایسه و ثبت سرعت وسایل نقلیه با سرعت مجاز بکار می رود. که در کنار جاده ، بالای دکل دسته دار یا روی یک خودروی مخصوص ممکن است نصب گردد، در صورتیکه سرعت مجاز نباشد شماره پلاک وسیله نقلیه مورد نظر ثبت و گزارش می شود.

موارد استفاده از دوربین های مداربسته در خیابان ها:

  • دوربین های محدوده کنترل ترافیک
  •  دوربین های کنترل خطوط HOV
  • دوربین های نظارت بر تقاطع های خطوط راه آهن   
  •   دوربین های کنترل وسایل نقلیه دارای آلودگی صوتی
  • دوربین های محل های اخذ عوارض
  •  دوربین های کنترل محل های گردش ممنوع

9.قابلیت شمارش افراد یا People counting

با استفاده از شمارش افراد توسط دوربین مداربسته در بعضی مکان ها می توان:

◙  میزان تردد و رفت و آمد در محل را بررسی کرد.

◙ بهبود مدیریت و سازماندهی

◙بررسی و دریافت اطلاعاتی از قبیل ساعات شلوغی و پیک رفت و آمد در آن مکان

◙ دریافت اطلاعاتی از میزان شلوغی و خلوتی در اواخر هفته و اوایل هفته و بکارگیری و توزیع مناسب نیروی انسانی با توجه به آمار رفت و آمد به جهت ارائه خدمات مطلوب تر

◙ امکان شمارش افراد، مسافران، بازدیدکنندگان از محل

◙ با استفاده از قابلیت شمارش افراد می توان استراتژی های مؤثرتر را در بازاریابی پیشه کرد و نتیجه مطلوب گرفت.

 

 

10.توانایی دید در شب دوربین ها

دوربین های مدار بسته  Dual light  یا دید در شب دوگانه، که ترکیبی از دید در شب سیاه سفید(IR) و دید در شب رنگی (warm light) است. شیوه کار این ها به این شکل است که در تاریکی و در حالتیکه تحرکی در زاویه دید دوربین تشخیص داده نشود، از دید در شب سیاه و سفید مادون قرمز استفاده می شود و دقیقا مثل دوربین های معمولی هیچ نوری از خود ساطع نمی کند. اما به محض تشخیص حرکت سوژه، در زاویه ی دید دوربین، پرژکتورهای warm light فعال می شود و با ساطع کردن نور مرئی دید در شب، به حالت رنگی درمی آید و با بالاترین کیفیت، تصویر سوژه در تاریکی ثبت می شود، از طرفی این تغییر نور ناگهانی به وجود آمده، می تواند باعث اعلام هشدار به فردی شود که بدون اجازه به حریم خصوصی شما وارد شده است.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مداربسته دید در شب Dual light

 از دیگر قابلیت های دوربین های مداربسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔶 قابلیت تشخیص خرابکاری

🔶 قابلیت تشخیص پرسه زنی یا loitering detection  🚶🏽‍

🔶 قابلیت تشخیص احساسات و جنسیت از روی چهره افراد که به زبان فارسی نشان می دهد. 😊

🔶 تشخیص خودکار جای پارک خالی

🔶 پرداخت صورتحساب با شناسایی چهره در فروشگاه های چین

🔶 ضبط سرقت های گوشی در خیابان های شلوغ

🔶 ضبط  دوربین مداربسته خیابان از سرقت های عجیب گوشی های موبایل در خیابان های شلوغ  

🔶 تحلیل رفتار اشخاص به وسیله هوش مصنوعی توسط دوربین مداربسته☻

🔶 تعقیب ماشین ها به وسیله پهباد از طریق دوربین مداربسته

🔶 یا حتی با نصب دوربین در فروشگاه ها می توان فهمید چه قفسه ای پر طرفدارتره

🔶 شناسایی وسایل نقلیه تا فاصله 3 کیلومتری

همه چیز راجع دوربین مخفی

 دوربین پین هول یا دوربین مخفی

همانطور که بیان شد، دوربین های مینیاتوری یا مخفی معمولا در محیط هایی استفاده می شود که نیاز به مشاهده تصاویر به صورت غیرمحسوس وجود داشته باشد. این دوربین ها معمولا در قالب خودکار، دکمه، ساعت، عینک و هر آن چیزی که باعث تردید عموم نشود یافت می شود! خرید و فروش این نوع از دوربین ها در برخی کشورها ممنوع است. در ایران نیز هرازچندگاهی با فروشندگان این تجهیزات برخورد می شود. یک تحقیق نشان داده ایرانیان 30 درصد بیشتر از دیگر مردم جهان دوربین مخفی می خرند. 😎

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مخفی در لنزهایی با سایز مختلف

استفاده از دوربین مخفی

بهره گیری از دوربین های مداربسته به صورت مخفی حساسیت های فراوانی را معمولا به وجود می آورد. اگرچه استفاده از آن به صورت عمومی منع شده است، اما در شرایط خاص و در صورت داشتن مجوز می توان از آن بهره برد. هنگام نصب دوربین مخفی معمولا دوربین را داخل یا پشت یک وسیله باید مخفی کرد. ممکن است دوربین مینیاتوری خود بدنه اش کوچک نباشد اما لنز آنها بقدری کوچک است که معمولا می توان از طریق  به وجود آوردن یک سوراخ کوچک تصاویر را توسط این دوربین گرفت و آن را پشت جسمی غیر شفاف مخفی نمود.

سیستم امنیتی و نظارتی

دوربین مخفی

    عموما دوربین های مینیاتوری با کیفیت های متوسط مورد استفاده قرار می گیرند. برای نصب دوربین به این صورت مهارتی خاص نیاز دارد، اما معمولا محدودیت های  نصب این دوربین ها و سیم کشی در  آنها با انتظارات مشتریان  از دوربین مخفی کمی تفاوت دارد.

قانون استفاده از دوربین مداربسته مخفی

🔹 نصب دوربین مخفی در هر جایی (در محیط های خصوصی یا مشاع) احتیاج به گرفتن مجوز دارد.

🔹 در صورتیکه برای نصب دوربین مخفی شکایت شود حتی  اگر دوربین در منزل خود شخص وجود داشت، این مسئله می تواند موجب پیگرد قضایی یا حتی جریمه سنگین شود.

🔹 در الزامات و قوانین نصب دوربین مداربسته بعضی از مکان ها به علت شرایط و ماهیتی که دارند، مکان مجاز به حساب نمی آیند. به طور مثال تالارهای عروسی ، استخرها و… هیچکس اجازه نصب دوربین مداربسته را ندارد. پس در صورت نصب دوربین، این کار جرم شناخته شده و با فرد مجرم به شدت برخورد خواهد شد. این موضوع شامل نصب دوربین مخفی و نصب دوربین مداربسته غیر مخفی می شود.

🚫 جرم نصب دوربین مخفی

🔹 در ماده ۳۶ حقوق شهروندی چنین آمده است: «حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. محل سکونت، اماکن و اشیاء خصوصی و وسایل نقلیه شخصی از تفتیش و بازرسی مصون است، مگر به حکم قانون. »

🔹 ماده ۷۴۵ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات چنین بیان کرده است: «هرکس به وسیله سامانه­ های رایانه­ ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او، جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»

⭕️ نصب دوربین مخفی در منزل

🔹 نصب دوربین مداربسته مخفی در منزل، آپارتمان، خانه و هر محل خصوصی یا عمومی منع قانونی دارد.

🔹 جدا از منافع و مدارکی که توسط دوربین مداربسته مخفی ثبت و ضبط می شود، این عمل باید با مجوز انجام گیرد.

🔹 به طور کل تصویر برداری توسط دوربین مدار بسته مخفی جرم تلقی می شود.

🔹 منزل، خانه و آپارتمان یک مکان شخصی و خصوصی حساب می شود، بر طبق قانون نصب دوربین مداربسته مخفی در منزل و شنود جرم محسوب می شود.

🔹 تنها در صورتی که برای این موضوع از مراجع ذیربط مجوز صادر شده است، در غیر اینصورت مجازات سنگینی برای عوامل این کار مشخص می شود. 

🔹 معمولا شخصی که قصد نصب دوربین مخفی در منزل را دارد، هدفش جاسوسی است. بنابراین دوربین را در وسایل و نواحی منزل تعبیه کرده و به عنوان مثال از وسایلی مانند ساعت، رادیو، قاب عکس و گلدان بهره می برد.

منبع:narimanpersia.ir @doorbingram_@amniat98_

پست قبلی

سیم و کابل برق

پست بعدی

پیکسل و مگاپیکسل(رزولوشن) در دوربین مداربسته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید

مشاوره مهرا صنعت