همه ی ما میدانیم که دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد. دوربین مداربسته که مخفف عبارت closet circuit television است به اختصار cctv نامیده میشود و برترین ابزار حفاظتی درکنار دزدگیر اماکن به شمار می آید. دوربین مداربسته انواع مختلفی دارد که بسته به کاربرد و درجه حساسیت دسته بندی میشود که شما شاهد مدل های مختلف دوربین مداربسته برای خرید در بازار هستید. هنگامی که تصمیم به استفاده از دوربین مداربسته و دزدگیر اماکن دارید، مهم ترین گام شناخت مدل های مختلف موجود در بازار است.
آشنایی با انواع دوربین مداربسته و شناخت دسته بندی های مختلفی که برای دوربین مداربسته بکار میرود، به خصوص در زمان نصب دوربین مداربسته اهمیت دارد. لازمه اینکه شما بفهمید چه نوع دوربین مداربسته ای برای محل کار یا منزلتان مناسب است، شناخت انواع مختلف دوربین مداربسته همراه با کاربرد و قیمتشان می باشد.
هدف این نوشته: انواع دوربین مداربسته، کاربرد و قیمت آنها
به طورکلی دوربین های مداربسته یا cctv را از دو منظر میتوان تقسیم کرد:
1- دوربین های مداربسته بر اساس نوع سیگنال و تکنولوژی ساخت
2- دوربین مداربسته براساس شکل ظاهری و کارکرد
در زمان خرید دوربین مداربسته یا هر وسیله هوشمند دیگری باید از تکنولوژی ساخت آن آگاه شوید. دوربین مداربسته مدل های مختلف با هزینه های متفاوتی دارد که این تفاوت قیمت در دوربین مداربسته، به تکنولوژی آن ها و کیفیت خدمات وابسته است.
انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع سیگنال در زمان انتقال تصویر به سه دسته آنالوگ، دیجیتال HD و تحت شبکه IP تقسیم میشود.
در ادامه توضیح مختصری درباره هرمدل، همراه با مزایا و معایب دوربین مداربسته خواهیم داد.
این دوربین ها نسل ابتدایی دوربین های مداربسته هستند که برای دریافت و ارسال اطلاعات، صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می کنند. دوربین های مداربسته انالوگ به نسبت دو نوع دیگر از کیفیت پایین تری جهت نمایش تصاویر برخوردارند. با روی کار آمدن دوربین های نسل جدید دیجیتال و تحت شبکه، تقریبا میتوان گفت این نوع دوربین مداربسته با تکنولوژی آنالوگ کاربرد زیادی ندارند.
دوربین های آنالوگ با توجه به قیمت پایین، سیستم کوچک و نصب و راه اندازی راحت یکی از انتخاب های کاربران خانگی و حتی کسب و کار های کوچک محسوب میشوند. دوربین آنالوگ که به آن دوربین مداربسته معمولی هم گفته میشود، حداکثر تا رزولوشن 582*960 قادر به ضبط تصویر است به همین دلیل نسبت به دیگر انواع دوربین های مداربسته، کیفیت پایین تری دارند.
مزایای استفاده از دوربین مداربسته آنالوگ:
قیمت پایین
تنوع گسترده در بازار ایران
سادگی و راحتی نصب این دوربین ها نسبت به دوربین های دیجیتال
معایب دوربین مداربسته آنالوگ:
کیفیت پایین تر تصاویر
به دلیل استفاده از سیستم انالوگ امکان نویزپذیری بیشتر است
هزینه بالا برای کابل کشی
دوربین های مداربسته دیجیتال زمانی وارد بازار شدند که نیاز بود برای تغییر سیستم نظارتی آنالوگ به شبکه تمام تجهیزات عوض شوند. به سبب هزینه های هنگفتی که در اثر تغییر و بروزرسانی سیستم های آنالوگ بوجود آمد، دوربین های مداربسته HD روی کار آمدند. دوربین های مداربسته دیجیتال خود به سه نوع AHD, HD-CVi , HD-TVi تقسیم میشوند.
اختلاف قیمت کم و کیفیت بالای دوربین های مداربسته HD در مقایسه با دوربین های معمولی آنالوگ، باعث شده تا این دوربین ها گزینه ی مناسبی برای کاربران خانگی و تجاری هنگام خرید محسوب شوند.
ابداع کننده اصلی دوربین های مداربسته با تکنولوژی hd-cvi شرکت داهوا ( Dahua Technology ) بوده است. تکنولوژی دوربین مدار بسته HDcvi مخفف اصطلاح High Definition Composite Video Interface دست آوردی آنالوگ و با کیفیت بالا برای انتقال تصاویر دوربین های مداربسته میباشد.
مشخصه های دوربین مداربسته با تکنولوژی HD-CVi :
– امکان دسترسی به روزولشن های 1080 و 720 در بستر آنالوگ و کابل کواکسیال
– امکان ارتقا سیستم آنالوگ سنتی به سیستم HD cvi بدون نیاز به تغییر در بستر سیم کشی
– عدم وجود تاخیر در تصاویر دریافتی
– نصب آسان و عیب یابی سریع
– امکان انتقال تصویر از طریق کابل کواکسیال (Coax) تا 500 متر
تکنولوژی HD-TVi در انحصار هیچ شرکتی نیست اما معمولا دوربین های شرکت هایک ویژن( Hikvision) با این تکنولوژی تولید می شوند. فن آوری Turbo HD یا HDTVI که مخفف عبارت High Definition Transport Video Interface می باشد، یک استاندارد تعریف شده برای برداشت، انتقال و ضبط تصاویر HD بر بستر آنالوگ است. می توان سیستم آنالوگ را بدون نیاز به تغییر در بستر آن، به HDTVI تغییر داد و بدون تاخیر تصاویر را دریافت کرد.
مشخصه های دوربین مداربسته با تکنولوژی HD-TVi :
– امکان دسترسی به رزولوشن 1 تا 5 مگاپیکسل
– دریافت بدون تاخیر تصاویر
– امکان انتقال تصاویر از طریق کابل RG59 تا 500 متر
– نصب، راه اندازی و عیب یابی به سادگی انجام میشود
انتقال تصویر دوربین مدار بسته AHD به DVR ( دستگاه ضبط تصویر) با استفاده از همان نوع کابل کواکسیال که برای دوربین های مداربسته آنالوگ سنتی استفاده میشد انجام می پذیرد ، معمولا این کابل ها کواکسیال RG59 یا RG58 است. به طور معمول دوربین های AHD با کیفیت 2 مگاپیکسل به بالا دارای کیفیت تصویر 1080P هستند.
دوربین های HDcvi وHDtvi نوع بهینه شده تکنولوژی AHD هستند که در آنها توان انتقال تصویر در مسافت طولانی تر و عبور دیتاهای مکمل اصلاح شده است. در ساخت دوربین های مدار بسته AHD از چیپهای مختلفی از جمله Sony، Pixel Plus، Optina، Omni Vision، Next Chip استفاده میشود. لازم به ذکر است کیفیت برخی از چیپها مانند Sony بالا بوده و محصولات دارای این چیپها با محصولات TVI و CVI از نظر کیفیت تصویر قابل رقابت هستند.
دوربین های ip جدیدترین نسل دوربین های مداربسته هستند که امروزه بازار جهانی تمایل زیادی به دوربین های دیجیتال نشان داده است. کیفیت تصویر دوربین مداربسته آی پی در مقایسه با دوربین های آنالوگ بسیار بالاتر و به همین دلیل قیمت بیشتری هم در بین انواع دوربین مداربسته دارد. ویژگی تحت شبکه بودن در پروژه های بزرگ بهینه سازی سیستم نظارتی یک امتیاز محسوب می شود.
اینکه چگونه تصاویر با حداقل کابل ارتباطی و با بالاترین کیفیت ممکن به مرکز نظارتی منتقل شود تنها از سیستم های تحت بستر شبکه بر می آید. در دوربین های مداربسته بسته آی پی ارتباط بیسیم دیجیتال و تحت شبکه، بدون افت کیفیت تصویر و صداست پس امواج نویز بر کیفیت تصویر بی تاثیرند.
دوربین های تحت شبکه، عموما دوربین هایی پرهزینه و تخصصی تر هستند. همانطور که گفتیم دوربین های تحت شبکه یا IP سری جدیدی از انواع دوربین مداربسته است که با ویژگی های متفاوت تر خود نسبت به دوربین مدار بسته HD و آنالوگ، فاصله نسبتا زیادی با این دو دسته ایجاد کرده و مشتریان خاص خود را دارد.
ارتباط امن: امکان ارتباط بیسیم با امنیت و کیفیت بالا
افزونگی: همزمانی ضبط بر روی دستگاه ان وی آر NVR و کارت های حافظه مموری، کارت SD
وضوح بالا: تا سال (۲۰۱۹) دوربین های تحت شبکه IP تا ۳۰ مگاپیکسل وجود دارند.
استفاده از کابل های کمتر: یک کابل شبکه کافی است.
سیستم مستقل: دسترسی مستقیم به دوربین
امنیت بهتر: دوربین تحت شبکه IP می تواند از داده های رمز شده استفاده کند و از ربوده شدن تصاویر جلوگیری نماید.
تجزیه و تحلیل ویدیو : دوربین های تحت شبکه هوشمند هستند.
سهولت انتقال: آپلود ویدیوها بر روی شبکه داده
کاملا مشخص است در بحث IP نیاز نیست تک تک کابل ها به سمت DVR برود یک کابل به سمت سوییچ میرود و هر دوربین به سوییچ متصل می شود و درآینده هم اگر دوربینی قرار بود به آن متصل شود راحت به سوییچ وصل میشود. اما در دوربین های آنالوگ بایستی تک تک کابل های دوربین به سمت DVR بروند.
دوربین های مداربسته از لحاظ شکل ظاهری به انواع بولت (bullet)، دام (dome)، اسپیددام (speeddome) یا PTZ، باکس ((box، فیش آی (fisheye) ، مینیاتوری پین هول یا مخفی و مکعبی (cube) تقسیم میشوند که در ادامه هرکدام را به اختصار توضیح خواهیم داد.
معنی لغتی کلمه دام dome گنبد است. در واقع دوربین مداربسته دام نوعی دوربین گنبدی شکل بوده و عنوان دوربین های سقفی نیز درباره آنها بکار میرود. صرف نظر از قابلیت دید در شب، یا نوع لنز یا نوع امواج به کلیه دوربین های سقفی گنبدی شکل، دوربین دام گفته می شود. این نوع دوربینها مخصوص فضای بسته بوده و معمولاً روی سقف نصب میشوند اما بهدلیل اینکه کمتر در دید هستند و اشغال فضای کمتر، در بعضی مواقع دیده شده که در فضای خارجی و روی دیوار نیز نصب میشوند.
کلمه Bullet در زبان انگلیسی به معنای گلوله میباشد. به دوربینهای استوانهای شکل عموما با بدنه فلزی، دوربین مداربسته بولت گفته میشود. با توجه به ضد آب بودن بدنه ی دوربین بولت (IP66) و شکل خاصشان، این نوع دوربین ها در برابر شرایط بد محیطی و بارش برف و باران مقاوم ترند. دوربین های بولت با استفاده از نور مادون قرمز قابلیت تصویربرداری در شرایط بد نوری و تاریکی را نیز دارند.
دوربین های مدار بسته PTZ یا اسپیددام قابلیت زوم بالا، چرخش افقی 360 درجه و چرخش عمودی 180 درجه را دارند. عبارت PTZ مخفف Pan چرخش افقی Tilt چرخش عمودی و Zoom بزرگنمایی میباشد. دوربین مداربسته اسپید دام شکل کامل تری از دوربین دام است که سرعت بالا و قابلیت چرخش و زوم باعث شده در واقع بهترین دوربین مدار بسته رنگی باشند. دوربین های Speed Dome معمولا در فضاهای وسیع و بیرونی مانند چهارراهها، میادین شهرها، پارکینگها، سالنهای ورزشی، استادیومها و… نصب میشوند و دارای تکنولوژیهای خاص مانند ردگیری، دنبال کردن سوژه، تشخیص حرکت و… میباشند.
دوربین های پین هول که به دوربین های مخفی نیز معروف هستند، به خاطر اندازه کوچکشان قابلیت نصب و تصویربرداری در هر مکانی را دارند. لنز این دوربین ها ثابت است، اما شکل های دوربین پین هول متنوع می باشد. لازم به ذکر است نصب دوربین مخفی از لحاظ قانونی محدودیت داشته و جهت انجام این کار باید مجوزهای مربوطه را اخذ نمائید.
ویژگی اصلی دوربین های باکس، امکان نصب لنز خارجی بر روی آنهاست. بنابراین مناسب برای مکان هایی با کاربری خاص هستند و در کاربرد های معمولی کمتر مورد استفاده قرار می گیرند. با اینکه کیفیت این دوربین ها نسبت به انواع دوربین های مداربسته معمولی بالاتر است، دیگر مشخصات آنها مانند رزولوشن تصویر، حسایت به نور، بازه داینامیک و … تفاوت چندانی با دوربین های معمولی ندارد.
دوربین های مدار بسته FishEye یا چشم ماهی زاویه دید بالا، نصب و راه اندازی آسان و پوشش وسیع داشته که معمولاً روی سقف نصب شده و تصویری پانورامیک با زاویه دید 360 درجه ارائه میدهند. بهجای نصب 4 دوربین مداربسته معمولی مجزا، میتوان همان محیط را با نصب یک دوربین فیش آی در مرکزیت، بهطور کامل پوشش داد.
دوربین های مکعبی رایج ترین انواع دوربین های مداربسته برای سیستم های بی سیم هستند. دوربین های کیوب برای شرایط و موقعیت های خاص استفاده می شود و از انواع آن می توان به دوربین مداربسته IP ویووتک اشاره کرد.
فروش دوربین مداربسته از برترین برندهای دوربین در ایران به همراه تجهیزات جانبی دوربین های cctv
طراحی سیستم های دوربین مداربسته برای سازمان ها، ارگان های دولتی یا خصوصی و کسب و کارها
انجام پروژه های مربوط به نصب و راه اندازی انواع دوربین مداربسته بیسیم، تحت شبکه و آنالوگ توسط متخصصین مجرب و با سابقه در زمینه دوربین های مداربسته
مشاوره تخصصی در زمینه نصب و راه اندازی دوربین های حرفه ای و فوق نظارتی. پشتیبانی فنی در تمام روزهای هفته برای سیستم های نظارتی تصویر مانند استخر ها، کارخانه جات، سالن ها یا منازل و کسب و کارهای کوچک
در صورت بروز هرگونه نقص در سیستم های دوربین مداربسته، کارهایی نظیر تعمیر و نگهداری یا راهنمایی برای حل مشکل دوربین مداربسته در اختیار شما قرار خواهد گرفت
با بیش از یک دهه تجربه مستمر در زمینه نصب، راهاندازی، تعمیر و نگهداری، مهراصنعت به شما خدمات با کیفیت و پیشرفته در حوزههای مهندسی و فنی را ارائه میدهد. تشکیلدهنده این تیم، نیروهای جوان و متخصص با دانش فنی بهروز، روحیه بالا و اخلاق حرفهای هستند که به توسعه و بهبود مداوم خدمات فنی مهندسی متعهدند.
دارای مجوز رسمی از اتحادیه صنف الکترونیک مشهد – مجوز سازمان فنی حرفه ای استان خراسان رضوی مشهد – ناظر و عضو رسمی نظام مهندسی مشهد
هنوز حسابی ندارید؟
یک حساب کاربری ایجاد کنید