به طور معمول برای نصب دوربین مداربسته وسایلی مثل دستگاه ضبطNVR /DVR ، هارد دیسک برای ضبط تصاویر، سوییچ و اتصالات، کابل، مانیتور و آداپتور نیازه.
خیلی وقت ها موقع خرید انواع دوربین مداربسته اسم آداپتور یا منبع تغذیه به گوشتون خورده اما کابردش رو نمیدونید. در این مقاله قصد داریم بگیم آداپتور دوربین مداربسته چیه؟ چه وظیفه ای داره و چه آداپتوری بخریم بهتره؟ برای شناخت صفر تا صد آداپتور (منبع تغذیه) به صورت کاربردی به زبانی ساده و قابل فهم در ادامه مطالبی آوردیم.
راهنمای جامع آشنایی با آداپتور دوربین مداربسته(آشنایی، خرید، نصب و راه اندازی) با توضیحات کامل را در مهراصنعت بخوانید.

آداپتور چیست؟

میدونید که هر وسیله الکترونیکی برای روشن شدن و رسیدن به اهدافش نیاز به یک منبع انرژی داره. دوربین های مداربسته هم برای روشن شدن و ارسال تصاویر نیاز به یک منبع تغذیه به نام آداپتور دارند. وظیفه اصلی اداپتور یا منبع تغذیه دوربین مداربسته تغییر ولتاژ برق شهر از 220 ولت به ولتاژ مناسب برای دوربین های مداربسته (معمولا 12 ولت) است.
نتیجه استفاده از یک منبع تغذیه یا آداپتور ضعیف برای دوربین مداربسته پرش تصویر دوربین مدار بسته، قطع و وصل شدن ، گرم شدن بیش از اندازه ترانس و … میباشد.
پس اگر دنبال خرید آداپتورهستید یا قراره از نصاب دوربین مداربسته کمک بگیرید، حتما با توجه به نوع دوربین مداربسته، آداپتور رو انتخاب کنید تا دچار مشکل نشین.

نوع آداپتور برای دوربین مداربسته

دوربین مداربسته های موجود معمول در بازار اکثراً ۱۲ ولت هستند با آمپرهای 1-2-3-4-5-10-15-20
دوربین های ثابت معمولا با ولتاژ ۱۲ کار می کنند و با توجه به اینکه توان مصرفی در ماکزیمم حالت بین ۵ تا ۱۰ وات است، میزان آمپر آنها بین ۰٫۵ تا ۱ آمپر خواهد بود.
دوربین های گردان نیز معمولا با ولتاژ ۲۴ کار می کنند و جریان مورد نیاز آنها نیز بیشتر از ۲ آمپر نخواهد بود.
از رایج ترین مشکلات سیستم های امنیتی و دوربین مداربسته نقص و خرابی منبع تغذیه یا آداپتور است و نصاب دوربین مداربسته باید توجه ویژه ای در انتخاب آداپتور داشته باشد.
متاسفانه به دلیل نامرغوب بودن بعضی از آداپتورهای دوربین‌ مدار بسته در بازار، منبع تغذیه در سیستم امنیتی با آسیب جدی روبرو می‌شود. دلیل این امر معمولا، انتخاب منبع بدون توجه به کیفیت آن‌ها و یا آمپراژ پایین تر از استاندارد است.

آداپتور مورد استفاده دوربین مداربسته چند ولت باشد؟

گفتیم که خرید آداپتور دوربین مداربسته باید باتوجه به نیاز و نوع دوربین صورت بگیره تا باعث ایجاد نویز، قطعی و افت کیفیت تصاویر نشه. با توجه به اینکه دوربین های مداربسته از چند دهم میلی آمپر تا نهایت 2 آمپر جریان مورد نیازشان می باشد، به طور معمول از آداپتورهای 12 ولت 2 آمپر برای دوربین های مداربسته استفاده می شود.

البته برای دوربین های اسپیددام و دید در شب از آداپتورهای 12 ولت 5 آمپر استفاده میکنند. برای آگاهی دقیق میزان آمپر هر دوربین میتونید به کاتالوگ محصول مراجعه کنید. بنابراین بهتره برای هر دوربین مداربسته یک منبع تغذیه 12 ولت 2 آمپر جهت تضمین عدم اختلال قطع و وصل شدن جریان، استفاده کرد.

عوامل تاثیرگذار در انتخاب آداپتور دوربین مداربسته

دو عامل اصلی برای انتخاب منبع تغذیه دوربین های مداربسته وجود دارد:
ولتاژ : ولتاژ ورودی آداپتور در ایران 220 ولت و خروجی آن معمولا 12 ولت میباشد.
جریان: جریان خروجی منبع با توجه به تعداد و نوع دوربین هایی که باید تغذیه شوند، انتخاب می شود.
برای خرید آداپتور تنها دانستن ولتاژ آن کافی نیست. عامل دیگر برای انتخاب آداپتور مقدار جریان است. مقدار جریان عبوری از آداپتور به میزان بار وصل شده به آن بستگی دارد.

هر چقدر مصرف کننده بزرگتری به آداپتور وصل شود، جریان عبوری از آن نیز بیشتر می شود. در صورتی که بخواهید چند دوربین مداربسته را بطور همزمان تغذیه کنید، به جای آداپتور باید از منبع تغذیه صنعتی استفاده کنید.

 

آداپتور دوربین مداربسته 1

نکاتی درباره آداپتور دوربین

– انواع دوربین AHD کاتالوگ جریان مصرفی صحیحی ندارند برای همین بهتر است برای این دوربین ها از منبع تغذیه با خروجی 12 ولت و جریان مصرفی 2 آمپر استفاده شود تا توان مصرفی دوربین به خوبی تامین گردد.

– برای استفاده از منبع تغذیه مرکزی باید بسته به طول کابل برق دوربین مداربسته، درصدی هم برای افت ولتاژ درنظر بگیرید. در مسافت های طولانی پس از محاسبه افت ولتاژ منبع تغذیه را به خوبی رگوله کنید. برای جلوگیری از افت ولتاژ، بهتر است از یک منبع تغذیه مرکزی 10 آمپری، بیشتر از 8 یا 9 آمپر جریان مصرفی نکشید.

فروش ویژه آداپتور 12 ولت 2 آمپر لکسوس و آداپتور 12 ولت 5 آمپر لکسوس

– قیمت آداپتور دوربین مداربسته رابطه ی مستقیم با میزان آمپر خروجی دوربین دارد یعنی هرچه میزان جریان خروجی اداپتور بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است.

مثالی برای انتخاب یک آداپتور مناسب

با توجه به عکس زیر ابتدا مقدار جریان دوربین مداربسته را محاسبه میکنیم( تقسیم توان بر ولتاژ)

ولتاژ و توان دوربین

فرض کنید ما ۱۶ دوربین داریم که در یک DVR نصب می شوند. با فرض اینکه منبع تغذیه دوربین مداربسته فقط برای دوربین ها استفاده می شود محاسبات زیر برای انتخاب آداپتور مناسب کمک کننده است:

آداپتور دوربین مداربسته 2

آداپتور دوربین مداربسته 3

بنابراین باید اداپتوری با 7 آمپر جریان تهیه کنید.

CCTV adapter برای پروژه های اجرایی

هنگام خرید آداپتور برای دوربین مدار بسته باید به این نکته توجه کرد که آداپتور دارای فیلتر نویزگیر باشد و برق خروجی را رگوله کند.
موقع نصب سیستم مداربسته، برای انتخاب منبع تغذیه شما دو راه حل متفاوت دارید:
استفاده از منبع تغذیه مشترک برای تمامی دوربین ها
استفاده از منبع تغذیه مجزا برای هر دوربین
حالا این سوال پیش میاد که منبع تغذیه مرکزی بهتره یا آداپتور مجزا؟
موقع نصب دوربین مداربسته با این چالش روبرو میشید که از یک منبع تغذیه مرکزی برای همه دوربین ها استفاده کنید یا آداپتور مجزا برای هر دوربین؟ در ادامه ما کمک میکنیم تا راحتتر این مسئله حل بشه.


انواع آداپتور دوربین مداربسته

در کل اداپتور دوربین مداربسته به دو گروه اداپتورهای تکی و اداپتور صنعتی تقسیم بندی می شوند.
برای دوربین های مداربسته تحت شبکه یا آی پی، POE جایگزینی برای منبع تغذیه است. به اینصورت که به کمک آن میتوان دوربینها را از طریق کابل اترنت تغدیه کرد و در عین حال از طریق همان کابل آنها را به شبکه متصل نمود. با POE در حالی که یک اتصال دائم و پایدار میان دوربین و شبکه وجود دارد؛ بدون نیاز به کابل کشی اضافه برای برق مورد نیاز دوربین، از همان کابل شبکه استفاده می شود.
توضیحات این مقاله بیشتر مربوط به بسترسازی دوربین های آنالوگ است.

در دوربین های تحت شبکه (IP) می توان برای تامین برق مصرفی دوربین ها از طریق سوئیچ POE و یا دستگاه NVR ای که دارای پورت های POE هستند، استفاده نمود.

POE برای دوربین ای پی

منبع تغذیه مرکزی بهتر است یا اداپتور مجزا

مزایای اداپتور مرکزی

مزایای اداپتور مجزا

البته هرکدام از این منابع تغذیه معایبی هم دارند که باید با نیازسنجی پروژه دوربین مداربسته یکی ازآنها را انتخاب کنید.
معایب منبع تغذیه مرکزی:
افزایش هزینه کابل کشی تا ۲۰ درصد چون شما نیاز دارید در کنار هر متر از کابل کواکسیال ، به همان میزان کابل برق عبور دهید که این امر باعث افزایش هزینه کابل کشی میشود.
در صورت بروز مشکل برای آداپتور (منبع تغذیه) تمامی دوربین ها از کار می افتد.
در صورت استفاده از سیم های غیر استاندارد در سیم کشی سیستم های دوربین مداربسته و دزدگیر  (مثلا سیم آلومینیومی به جای سیم برق مسی) در مسیرهای طولانی، افت ولتاژ زیادی اتفاق می افتد.
معایب منبع تغذیه مجزا:
آداپتور (منبع تغذیه ) تک آمپر معمولا عمر بسیار کوتاه تری نسبت به آداپتور های صنعتی دارند.
در صورت استفاده از کابل های بی کیفیت و نا مرغوب برقی، احتمال ایجاد اختلال در آینده مثل داغ شدن و اتش سوزی زیاد است.
باید هر آداپتور را در یک باکس پلاستیکی نصب کنید که معمولا نصب کردن چندین باکس در کنار هر دوربین مدار بسته کار شکیلی نیست.

پیشنهاد مهراصنعت برای انتخاب آداپتور مناسب: در سیستم های مدار بسته کوچک با کابل کشی کم از منبع تغذیه صنعتی و در کابل کشی های بزرگ از منبع تغذیه مجزا استفاده کنید.
در صورت نصب دوربین مداربسته گردان یا اسپیددام حتما باید از منبع مجزا برای این نوع دوربین ها استفاده کنید، چون معمولا دوربین های گردان آداپتور مختص خود را دارند و با ولتاژ ۲۴ ولت کار می کنند.

با توجه به کاهش راندمان آداپتور در طول زمان، بهتر است ۳۰ درصد بالاتر از آمپر محاسباتی در سیستم های مداربسته استفاده کرد تا سیستم در ریسک پایین تری قرار بگیرد و طول عمرش افزایش یابد.

آداپتورهای سوئیچینگ در انواع 5 ، 10 ، 15 ، 20 و 30 آمپر موجود می باشد و می توان به صورت مجتمع برای چند دوربین استفاده کرد. همچنین در برخی از مدل های آداپتور سوئیچینگ ، فن جهت خنک نمودن مدار آداپتور و نوسان گیر جهت گرفتن نویزهای برق موجود است.

جهت تامین برق سیستم با 4 دوربین مدار بسته دید در شب بهتره از یک منبع تغذیه 12 ولت 8 آمپر استفاده کرد.
برای یک سیستم دوربین مداربسته با 8 دوربین مدار بسته دید درشب بهتره از یک منبع تغذیه 12 ولت 15 آمپر یا دو آداپتور 12 ولت 8 آمپر استفاده کرد.

عواملی مثل چیپ تصویر، دید در شب، نوع دوربین و متراژ کابل کشی در میزان مصرف برق دوربین مداربسته تاثیرگذارند.
نوع چیپ موجود در دوربین ارتباط مستقیم با مصرف برق آن دارد. مثلا چیپ های تصویر CCD ساختار پیچیده تری نسبت به CMOS دارند پس مصرف برق آنها بالاتر است.
دوربین مداربسته ای که برد دید در شب بیشتری دارد، مصرف برق آن بالاتر است.
مقادیر مصرف برق در دوربین های گردان با توجه به مدار مکانیکی آنها، نوع و سرعت موتور چیزی بین ۱۰ تا ۴۰ وات است.
هنگام کابل کشی سیستم دوربین مداربسته، اگر سطح مقطع کابل کم باشد منجر به افت ولتاژ در طول سیم می شود و ولتاژ کافی به دوربین ها و تجهیزات نمی رسد.

پست قبلی

فعال سازی تشخیص چهره دوربین داهوا و مکسرون

پست بعدی

معرفی نرم افزار Eplan

4 نظر درباره “آداپتور دوربین مداربسته

  1. سلام .
    میشه از اداپتور ۹ ولت ۳۰۰۰ میلی امپر دستگاه تلفن و دستگاه اصلاح برای دوربین مداربسته اسفاده کرد ‌ممنون

    • سلام دوست گرامی مهم ولتاژ هست،در هر وسیله برقی ولتاژ باید برابر باشه با ولتاژ کاری سیستم ولی جریان اگر بالا تر بود ایرادی نداره،جریان به تناسب نیاز از آداپتور کشیده میشه 3000 میلی آمپر همون 3 آمپر میشه که خوبه اما ولتاژ خیلی مناسب نیست و من پیشنهاد نمیکنم.بهتره ولتاژ خروجی آداپتور همون 12 باشه
      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید

مشاوره مهرا صنعت