نحوه تست کلید محافظ جان

 با عیب یابی کلید محافظ جان، سلامت وسایل برقی خود را تضمین کنید. تست RCD یا تست سالم بودن فیوز به طرق مختلفی امکان پذیر است. با دانستن مزیت های استفاده از کلید محافظ جان یا جریان نشتی و اهمیت استفاده از آن در تاسیسات برق، در این مقاله به نحوه تست کلید محافظ جان میپردازیم . استفاده از دستگاه VT35 که یکی از رایج ترین روش های عیب یابی فیوز محافظ جان به شمار میرود.

ما علاوه بر آموزش کار با این دستگاه برای عیب یابی کلید، یک روش ساده و بسیار کم هزینه تنها با دو عدد چراغ سیگنال برای تست در اختیار شما قرار میدهیم.

تست کلید محافظ جان با یک چراغ ساده!

شاید با خودتون بگید که خب این دستگاه تستر VT35 قیمتش بالاست و برای کاربران خانگی که دنبال راهی ساده برای تست فیوز هستند، مناسب نیست.
ما در ادامه روشی رو آموزش میدیم که سه سوته با کمترین هزینه عیب یابی کلید محافظ جان رو بدون نیاز به متخصصین انجام بدید.
چیزی که برای این روش نیازه دو عدد چراغ سیگنال( که در شکل زیر میبینید) و یک عدد فیوز محافظ جان!البته حتما حتما قبل از هر عملی نکات ایمنی برقی رو رعایت کنید و اگر به اصطلاح دست به آچر نیستین این کار را انجام ندهید .از دستکش و دمپایی پلاستیکی استفاده کنید و حد المکان با بی برقی اتصالات را نصب کنید .یعنی برق را قطع کنید و سیم کشی کنید سپس برق را وصل کنید تست محافظ جان با چراغ سیگنالروش کار: اگر دو عدد چراغ سیگنال رو به صورت موازی به هم ببندید، (فاز خروجی و نول ورودی) کلید محافظ جان این اتصال رو به عنوان نشتی جریان درنظر میگیره و در صورت سالم بودن کلید، مدار قطع میشود.
توضیحات بیشتر و کامل تر درباره روش ساده تست محافظ جان در ویدیو زیر

برای دانلود فیلم تست محافظ جان با روش ساده چراغ سیگنال، اینجا کلیک کنید.

نام های دیگر کلید RCD

کلید جریان باقی مانده،کلید جریان نشتی،کلید جریان تفاضلی،RCCB,RCBO 

در حقیقت کلید RCD  به دو نوع   RCCB  و  RCBO  تقسیم می شود که نوع RCCB  دو جریان نامی و جریان باقی مانده را حفاظت میکند و جریان اتصال کوتاه را پشتیبانی نمیکند، در نوع RCBO  سه جریان نامی،باقی مانده و اتصال کوتاه پوشش داده میشود.

تست کلید محافظ جان

روش تست سالم بودن فیوز با استفاده از VT35 که این دستگاه بصورت ساده و کاربردی جھت استفاده مھندسان ناظر و مجریان برق به منظور بررسی یا رفع اشکالات مدارھای برق ساختمان طراحی شده است و می تواند با بيشترین دقت موجب صرفه جویی در زمان خواهد شد. تست فیوز محافظ جان یا به طور خلاصه تست rcd لازم است انجام شود تا از صحت اتصالات و عملکرد کلید جریان نشتی اطمینان حاصل گردد.

کاربرد دستگاه تستر کلید نشتی جریان ( مشخصات فنی )

– تست پلاریته
– تست کلیه اتصالات بدون بازکردن مکانیزم تجهیزات
– تشخیص خطاهای سیم کشی
– عیب یابی سریع مدار
– قابلیت تزریق جریان از 10 تا 35 میلی آمپر
– افزایش سرعت عمل در تست و بازرسی
– عدم نیاز به باز کردن مکانیزم پریز
– دارای تاییدیه اتحادیه اروپا CE Certificate
– بررسی سیستم ارتینگ منازل و جلوگیری از برق گرفتگی بدلیل خرابی کلیدهای نشتی جریان و یا قطع بودن سیم ارت در پریزها
– مناسب برای مهندسین عضو سازمان نظام مهندسی، ناظران تجهیزاتی و مجریان برقی
– دارای کلاس عایقی CAT IIمطابق با استاندارد در سطح ولتاژی 250 ولت تجهیزات داخلی و 600 ولت بدنه

عیب یابی کلیدمحافظ جان RCD TESTER

همانطور که پیش تر اشاره کردیم تست فیوز محافظ جان با دستگاه های دیگری مانند مولتی فانکشن تستر mx435d وتستر جریان نشتی VT 11 نیز امکان پذیر است اما محبوب ترین دستگاه برای تست کلید جریان نشتی، دستگاه تستر VT35 است. در ادامه دستور العمل کامل تست RCD شرح داده شده است:
دو شاخه را در جهت صحيح داخل پریز نمایيد. نشانگر سمت راست (LINE ACTIVE) وجود برق ( فاز و نول ) را در پریز مشخص می کند. نشانگرھای قسمت پایينی دستگاه، وضعيت های ذیل را مشخص می کنند.
وضعيت روشن : Θ
وضعيت خاموش Ο : LED

مراحل تست محافظ جان با تستر VT35

1. اتصال دوشاخه(سوکت دو پینه) دستگاه تستر به پریز ارت دار مورد تست(پریزهای خانگی با تحمل 10تا16آمپر)
2. بررسی حالت سه شاخص LED روی دستگاه (Θ) و اطمینان اتصالات صحیح در صورت روشن بودن هر سه
3. فشردن دکمه تست
4. در صورت خاموش بودن یک دو یا هر سه شاخص (o) بررسی وضعیت خطای موجود با استفاده از جدول زیر انجام میگیرد:

جدول شاخص تستر فیوز

تست عملکرد RCD/RCCB

این تست زمانی انجام میشود که ھر سه شاخص LED روشن ھستند . در این صورت عملکرد RCCB/RCD در دو جریان نشتی NONTRIP و TRIP تست می گردد.
ابتدا یک پریز را به عنوان نمونه انتخاب کرده و بر اساس دو مورد زیر کنید:

NON TRIP TEST:

ابتدا حساسيت RCCB/RCD در جریان نشتی کمتر از 0/5 IΔnبررسی می گردد(برای تست RCCB/RCD با جریان نشتیmA 30 جریان mA 10-15 در نظر گرفته شده است) که توسط کليد چرخشی تزریق جریان بر روی mA 10-15 تنظيم و با فشردن دکمه تست روی دستگاه تزریق جریان انجام ميگردد. در این شرایط قطع مدار نباید رخ دهد ( مطابق با استاندارد 9(En61008
اخطار: در صورتيکه در این وضعيت RCCB/RCD عمل کند و مدار قطع شود یعنی حساسيت زیادتر از مقدار تعریف شده استاندارد است و ممکن است در شرایط عادی مصرفی، به خطا عمل کند.

TRIP TEST:

کليد چرخشی تزریق جریان را بر روی جریان نشتی IΔn=30 mA قرار می دھيم. با فشار دادن دکمه تست، کليد RCD/RCCB باید عمل کرده و مدار را قطع نماید.

درصورتيکه RCCB/RCD تا جریان mA35 تزریقی عمل نکند و از صحت سيمکشی و اتصاالت اطمينان حاصل شده باشد، RCCB/RCD خراب است و باید تعویض گردد.

تستر VT35

گروه فنی مهندسی مهرا صنعت     نماینده فروش محصولات داهوا،برایتون،دزدگیر گودآلارم  150،دزدگیر آنیک

پست قبلی

فیوز محافظ جان کلید جریان نشتی

پست بعدی

دوربین های مداربسته دارای قابلیت PTZ

4 نظر درباره “نحوه تست کلید محافظ جان

  1. باسلام اگه برق منزل ارت نداشته باشه باز هم کلید محافظ جان می تونه در صورت نشتی قطع کنه
    ممنون ،،،

    • با سلام خدمت شما عزیز
      بله عملکرد کلید جریان نشتی با محافظ جان بر اساس مقایسه جریان فاز و نول داره،ولی حضور و وجود سیستم ارت حفاظت الکتریکی را به ماکزیمیم حالت خود میرساند،در واقع طبق آیین نامه ها باید این دو سیستم باهم در یک مکان باشد هر کدام به تنهایی حفاظت کامل ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حسابی ندارید؟

یک حساب کاربری ایجاد کنید

مشاوره مهرا صنعت